Laden...
21 jun, 2016

Kyu-examens juni

Dinsdag 21 juni tot en met zaterdag 25 juni kunnen karateka's weer opgaan voor hun kyu-examen. 

Aanmelden voor kyu-examen
Alle leden die op kunnen gaan voor hun volgende examen ontvangen drie weken vooraf een mail van Sensei Arno. (Karateka's die beter nog een half jaar kunnen wachten ontvangen hier ook een mail over.) Betalen voor het examen (10 euro) kan daarna via de webshop. Je inschrijving is dan pas definitief. Je hoeft verder niet op te geven. Op de dag van je examen kom je natuurlijk op tijd (liefst iets vroeger) en lever je je karate-paspoort in als je deze al hebt. Als je geslaagd bent ontvang je je streepje of kun je je nieuwe band kopen bij Sensei Arno. 

Wanneer en hoe?
De examens zijn in de reguliere lessen van de karateka's in dezelfde accommodatie. Ouders en grootouders zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en foto's te maken, maar let wel: absolute stilte en schoenen uit, zijn een vereiste. Dat de schoenen uit moeten heeft te maken met hygiëne en de dojo-regels voor de kinderen (goed voorbeeld doet volgen). Die week zijn er geen reguliere jeugdlessen. De lesuren voor volwassenen (dinsdagavond, woensdagavond en zaterdagmorgen) gaan wel gewoon door net als de wedstrijdtrainingen.

Kyu-examens?
Om de ontwikkeling van de karateka's te kunnen beoordelen, organiseren we twee keer per jaar een kyu-examen. Afhankelijk van de individuele vorderingen belonen we de deelgenomen karateka's met een nieuwe gekleurde slip of een nieuwe kleur band. De examencommissie bestaat uit Sensei Arno Yarzagaray en Sensei Chantal Straver.

Bij elk examen worden de karateka's op vijf hoofdonderdelen beoordeeld:
1. Kihon (basistechnieken- en standen)
2. Kihon ido (basistechnieken- en standen in beweging)
3. Kata (individuele bewegingsvorm)
4. Yakusoku kumite (ingestudeerde partneroefeningen)
5. Kumite (vrij sparren)

We wensen alle deelnemers alvast heel veel succes met trainen voor het examen en natuurlijk met het examen zelf! 

Over Doyo
Doyo, partner van Karate Moerdijk, biedt cursussen en workshops in mentale weerbaarheid aan jeugd, volwassenen en senioren. Een initiatief van trainers Arno en Chantal. Samen geven zij al jaren weerbaarheidstrainingen…
Lees meer
Nieuwsbrief


Categories
Nieuwste artikelen
Agenda
Meest gelezen
Bezoekadres:

Karate Moerdijk
Goju Ryu Karate-Do
Partner van Doyo
Kristallaan 25c
4761 ZC, Zevenbergen
Email: info@karatemoerdijk.nl
Tel: +31 (0)634243650

Wie we zijn →

KARATE OP SOCIAL MEDIA