Laden...

Terugblik 2018

2018 was een bewogen jaar voor Karate Moerdijk. Met twee maatschappelijke projecten (Doyo Tijgers voor peuters en kleuters en Doyo Proof: trainingen in weerbaarheid voor basisschooljeugd) en de reguliere trainingen in de club waren de trainers al aardig in de weer. Het wedstrijdteam echter, zette de school nog even extra op scherp. Nationale en internationale overwinningen mocht de club vieren op o.a. The Dutch Open, het NK en de Seiwakai Open International Championships in Londen, met meerdere kampioentitels op naam van haar leden. 

Sportkarate
Karate Moerdijk heeft een jeugdselectie opgebouwd waar niemand meer omheen kan. In het nieuwe jaar worden ze allemaal in een nieuw karatejasje gestoken door sponsors uit het lokale bedrijfsleven (daarover snel meer). Acht- tot achttienjarigen nemen het op tegen de internationale karatetop en slepen heel wat goud, zilver en brons in de wacht. De kracht achter dit succes is de hechte teamspirit die heerst tijdens de wedstrijdtrainingen en op de wedstrijden zelf, het enorme enthousiasme van zowel de karateka’s als de coaches en instructeurs en de grote ervaring die de club heeft opgedaan. Met als motto: we winnen of we leren, verliezen doen we nooit. 

Traditioneel trainen 
Dat het sportkarate leeft, is niet helemaal ongemerkt gebleven in zowel de karatewereld als de lokale media. Maar ook het traditionele karate waar de club voor staat heeft zich in de dojo onverminderd ontwikkeld. Karate Moerdijk is in maart 2010 opgericht maar heeft al verschillende ‘zwarte banders' voortgebracht en inmiddels ook een hele linie aan groene, blauwe en bruine banders - volwassenen en jeugdleden, die zich - net als fanatieke witte, gele en oranje banders - vaak een paar keer per week flink in het zweet werken om de verschillende onderdelen van karate goed onder de knie te krijgen. Van gele streep tot aan zwarte band: ieder stapje verder telt even zwaar in de progressie in het karate. Trainen voor en meedoen aan wedstrijden is altijd optioneel en zeker geen voorwaarde.

Andere trainingen
Met onze partner Doyo Trainingen (die ook niet bepaald stil heeft gestaan) verzorgden we ook dit jaar  doorlopende trainingen in weerbaarheid aan kinderen en jongeren onder de noemer Doyo Defence. De kids in die groepen hebben samen met veel plezier gewerkt aan hun zelfvertrouwen en obstakels overwonnen. We hebben weer heel wat nieuwe enthousiaste peuters en kleuters (en ouders) mogen verwelkomen bij de Tijger Trainingen, die naast de locaties in Zevenbergen en Klundert nu ook in Fijnaart te volgen zijn. En uiteraard zijn we erg blij met ons vaste groepje leden dat iedere week komt sporten en ontspannen in de Budo Fit Light-groep op zaterdagmorgen.  

Nieuwe beginnersgroep voor jeugd
Om lessen in karate ook laagdrempelig aan beginners te kunnen blijven aanbieden start Sensei Arno op 14 januari 2019 een nieuwe beginnersgroep voor jeugd (6 t/m 12 jaar) op de maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in Zevenbergen (Kristallaan 25C). In dat uur krijgen kinderen de basis van karate aangereikt en kunnen ze vanaf dat moment ook deelnemen aan andere activiteiten van de club, zoals de Midwintertraining en het jeugdkamp, die ook afgelopen jaar met dank aan onze Activiteitencommissie weer enorm geslaagd waren. Of kinderen nu kiezen voor traditioneel karate of wedstrijden, of allebei: de trainers en huidige leden verwelkomen altijd van harte ‘the next generation-karateka’s’, om samen weer mooie karate-herinneringen te maken. 

Dank jullie wel!
Dank aan al onze leden, ouders, trainers, assistent-trainers, coaches en commissieleden! Dank voor al jullie inzet, enthousiasme en leergierigheid. We kijken uit naar een heel mooi en sportief 2019, en wensen iedereen heel gezellige feestdagen en een sprankelend en veilige jaarwisseling! 

 

Over Doyo
Doyo, partner van Karate Moerdijk, biedt cursussen en workshops in mentale weerbaarheid aan jeugd, volwassenen en senioren. Een initiatief van trainers Arno en Chantal. Samen geven zij al jaren weerbaarheidstrainingen…
Lees meer
Nieuwsbrief


Agenda
Meest gelezen
Bezoekadres:

Karate Moerdijk
Goju Ryu Karate-Do
Partner van Doyo
Kristallaan 25c
4761 ZC, Zevenbergen
Email: info@karatemoerdijk.nl
Tel: +31 (0)634243650

Wie we zijn →

KARATE OP SOCIAL MEDIA