Laden...

Thomas Nederlands Kampioen

Op het Nederlands Kampioenschap Karate onder de 21 jaar op 24 en 25 november in Zoetermeer is onze Thomas (Krijnen, 11 jaar) Nederlands kampioen geworden in het onderdeel kumite (sparren). Thomas won alle voorronden op zeer overtuigende wijze en plaatste zich voor de finale. Het werd een spannende finale waar Thomas alles gaf om het goud binnen te halen. De eindstand was 2-0 en daarmee mag Thomas zich het komend jaar Nederlands kampioen noemen. Een maand geleden werd Thomas al kampioen op de Dutch Open (tegen internationale top) in Almere, wat ook een enorme prestatie was. 

De andere karateka’s van Karate Moerdijk presteerden ook zeer goed. Zaterdag was Sanne Koetsier (18 jaar) aan de beurt die in de categorie U21 uitkwam. Ze zat in een zware poule en won uiteindelijk brons. Mees Rutters (8 jaar), Tijme van Gils (11 jaar), Ebbe Sinterniklaas (11 jaar) en Rens van Elk (11 jaar) streden voortreffelijk en wonnen meerdere voorronden maar bereikten net niet de finales. In de herkansingsronde gingen zij voor de derde plaats maar helaas misten zij het podium. Ze hebben mooi karate laten en de verschillen waren enorm klein. De progressie die zij hebben gemaakt was duidelijk zichtbaar. Rosa van der Vliet (13 jaar) zat in een hele zware poule en kwam niet door de voorrondes heen. Sophie Versteeve (8 jaar) raakte in de eerste ronde geblesseerd en kon haar partij daardoor niet afmaken.  

Uiteindelijk heeft Karate Moerdijk goud, brons, vier vijfde plaatsen en één zevende plaats binnengehaald. 

Sensei Arno is ongelofelijk trots op de prestaties van het wedstrijdteam. “Vooral de manier hoe het hele team er voor gegaan is doet mij zeer goed. Het was technisch goed en vaak heel overtuigend, erg mooi om naar te kijken. Verliezen doen we niet, het is winnen of leren en volgende week staan we er weer op de Battle of the Teams in het topsportcentrum van Rotterdam waar we met twee teams in actie komen.”

Over Doyo
Doyo, partner van Karate Moerdijk, biedt cursussen en workshops in mentale weerbaarheid aan jeugd, volwassenen en senioren. Een initiatief van trainers Arno en Chantal. Samen geven zij al jaren weerbaarheidstrainingen…
Lees meer
Nieuwsbrief


Agenda
Meest gelezen
Bezoekadres:

Karate Moerdijk
Goju Ryu Karate-Do
Partner van Doyo
Kristallaan 25c
4761 ZC, Zevenbergen
Email: info@karatemoerdijk.nl
Tel: +31 (0)634243650

Wie we zijn →

KARATE OP SOCIAL MEDIA