Laden...

Karate Moerdijk Nederlands kampioen

In het weekend van 27 en 28 oktober namen zeven van onze selectieleden deel aan het Open Nederlandse Jeugd Karatekampioenschap in het Topsportcentrum van Almere. Op dit hoogstaande toernooi was een internationale karatetop aanwezig, met in totaal maar liefst zeshonderd deelnemers. Op zaterdag waren karateka’s Daniël Krijnen (16 jaar) en Sanne Koetsier (18 jaar) aan de beurt. Daniël kwam uit in de categorie U18. De verschillen waren zeer klein en Daniël kwam net te kort voor een podiumplaats. Sanne die uitkwam in de categorie U21 (onder 21 jaar) won haar eerste partij overtuigend van een Belgische. In de finale moest zij het afleggen tegen een ervaren wedstrijdvechter en pakte het zilver.

Op zondag kwam de jongere jeugd in actie. Mees Rutters (8 jaar) en Rosa van Der Vliet (13 jaar) namen bijzonder fel deel in sterke poules maar behaalden geen podiumplaats. Ebbe Sinterniklaas (11 jaar) en Thomas Krijnen (11 jaar) kwamen uit in de categorie U12, een enorm grote poule waar deelnemers op twee verschillende matten de partijen draaiden. Ebbe en Thomas wonnen alle voorronden met veel overtuiging en plaatsten zich beiden voor de finale. Het werd een Karate Moerdijk-finale. Wat voor een relatief kleine karateschool heel bijzonder is. De jongens behaalden evenveel punten en de finale werd beslist op scheidsrechtersbeslissing waarbij Thomas 1 vlag meer kreeg dan Ebbe. 

Hiermee hebben we de eerste Nederlandse kampioen voortgebracht sinds de oprichting van onze club in 2010. Thomas mag zich het komende jaar open Nederlands karate kampioen noemen. Ebbe pakte met deze beslissing het zilver wat ook een fantastische prestatie is. Als laatste onderdeel namen Thomas, Ebbe en Mike Klok (10 jaar) deel aan het Team Kumite (sparren, teams tegen teams). In dit onderdeel bereikten zij met het team ook de finale. Deze ging helaas verloren maar leverde toch nog zilver op. In de medaille-stand bereikte Karate Moerdijk met zeven deelnemers als karateschool maar liefst de 13e plaats op. Al onze sensei's en coaches zijn uitermate trots op onze leerlingen en kijken vol verwachting uit naar de Europese Open Seiwakai Karate Kampioenschappen, waar selectieleden gaan strijden op zondag 11 november. 

Over Doyo
Doyo, partner van Karate Moerdijk, biedt cursussen en workshops in mentale weerbaarheid aan jeugd, volwassenen en senioren. Een initiatief van trainers Arno en Chantal. Samen geven zij al jaren weerbaarheidstrainingen…
Lees meer
Nieuwsbrief


Agenda
Meest gelezen
Bezoekadres:

Karate Moerdijk
Goju Ryu Karate-Do
Partner van Doyo
Kristallaan 25c
4761 ZC, Zevenbergen
Email: info@karatemoerdijk.nl
Tel: +31 (0)634243650

Wie we zijn →

KARATE OP SOCIAL MEDIA