Laden...

Podium op toernooi in Duitsland

Op zaterdag 1 september namen vijf jeugdige leden van Karate Moerdijk deel aan het Eichsfeld Open 2018 in Heilbad Heiligenstadt in Duitsland. De jeugdselectie van Karate Moerdijk neemt de laatste jaren veel deel aan internationale hoogstaande toernooien. Op dit toernooi namen namen de vijf deel aan het onderdeel kumite (sparren). Sensei Arno was erbij als coach en schreef het volgende verslag:

Daan Sinterniklaas (7 jaar) won zijn eerste twee partijen overtuigend. In de halve finale kwam hij net te kort. Vervolgens was Robert Hollemans (10 jaar) aan de beurt. Hij was in goede vorm en won alle partijen in de voorronden. In de finale trof hij een jongen die lange tijd een 3-0 voorsprong had maar in de laatste 15 seconde van de partij maakte Robert er 5-2 van door een jodan geri (hoge trap, met afstand van het gezicht) en een chudan geri (trap naar de rug) te plaatsen. Daarmee won Robert de finale en nam hij goud in ontvangst. Ook Ebbe Sinterniklaas (11 jaar) was in een topvorm en won alle voorrondes overtuigend en met grote verschillen. In de finale trof hij een goede vechter uit Kassel die het hem moeilijk maakte maar uiteindelijk was Ebbe hem de baas door de partij met 2-0 te beslissen in zijn voordeel. Daarmee pakte Ebbe het tweede goud voor Karate Moerdijk van de dag.

Daarna was Dennis Hollemans (12 jaar) aan de beurt. Dennis had een zware poule en trof in de eerste ronde een goede tegenstander. De partij verloor hij met een klein verschil. Gezien zijn tegenstander niet de finale bereikte ontving Dennis geen herkansing. Aansluitend startte het onderdeel ‘team kumite’. De Moerdijkse karateka’s kwamen uit in een team van drie. Robert Hollemans, Ebbe Sinterniklaas en Jurre de Waard. Jurre viel in voor de geblesseerde Rens van Elk. Met team kumite werd brons binnengehaald. Het waren meerdere goede partijen die werden geleverd. Aan het einde van de dag was Sanne Koetsier (18 jaar) aan de beurt. Zij kwam uit in twee categorieën: de U21 (18-20 jaar) en de Female Open-categorie. Het was een flinke strijd maar ze wist uiteindelijk in beiden categorieën zilver binnen te halen. Als Sensei kijk ik met veel trots terug op dit toernooi. Onze toppers hebben laten zien dat ze het niveau hebben en maken veel vooruitgang. Volgende week reizen selectieleden af naar Luik in België voor de Sparring Cup 2018 om de competitie aan te gaan met andere karateka’s op hoog niveau. 

Over Doyo
Doyo, partner van Karate Moerdijk, biedt cursussen en workshops in mentale weerbaarheid aan jeugd, volwassenen en senioren. Een initiatief van trainers Arno en Chantal. Samen geven zij al jaren weerbaarheidstrainingen…
Lees meer
Nieuwsbrief


Agenda
Meest gelezen
Bezoekadres:

Karate Moerdijk
Goju Ryu Karate-Do
Partner van Doyo
Kristallaan 25c
4761 ZC, Zevenbergen
Email: info@karatemoerdijk.nl
Tel: +31 (0)634243650

Wie we zijn →

KARATE OP SOCIAL MEDIA